Nyhetsbrev december 2020
Hej,
Nu har vi haft ett väldigt annorlunda årsmöte där styrelse, revisorer och valberedare ”träffades” via Zoom och där du som medlem fick delta genom att ta del av alla underlag i förväg och svara på de frågor som normalt besvaras under ett fysiskt årsmöte via ett formulär.
Jag valdes om som ordförande för ytterligare ett år (tack för förtroendet) och övriga ledamöter, vars mandatperiod går ut, valdes också om, liksom revisorer och valberedare.
Det fungerade smidigt med formuläret och ett 30-tal medlemmar deltog i mötet på detta sätt.

Årsrapport 2020
Så här års vill Biodlarna, centralt, samla in statistik över biåret 2020. Vårt mål brukar vara att få in uppgifter från alla medlemmar, och vi brukar få in fler rapporter än vad vi fått in i år. Förmodligen kan det bero på att vi inte har träffats under året som vi brukar.
De uppgifter som ska lämnas in är:
• Invintrade samhällen hösten 2019.
• Vinterförluster – antal samhällen som inte överlevde till första dragperioden på våren 2020.
• Invintrade samhällen hösten 2020.
• Total honungsskörd.
Maila uppgifterna till mig – Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller fyll i formuläret som du når via länken nedan:
https://forms.gle/eVPwNw8pU4sHHQgr5

OBS! Senast den 11 december behöver vi ha uppgifterna! En sammanställning görs över föreningens sammanlagda uppgifter – ingen enskild medlems bisamhällen eller honungsskörd rapporteras till någon.
Varför är det viktigt med statistiken? Jo, beroende på hur många bisamhällen som finns i landet som Biodlarna lämnar uppgift om till Jordbruksverket och EU så påverkas det stöd som lämnas till biodlingen i Sverige och det gynnar oss alla!


Tack för i år! God Jul och Gott Nytt 2021 när det blir så dags …
Många hälsningar
Styrelsen för Sundbybergs & Spångaortens Biodlareförening / Maj Östberg Rundquist

 

Ny ”pop-up”-butik hos Gert
Vår medlem Gert Jansson, Biman, har en ny ”pop-up”-butik i Viksjö där han säljer en del bimaterial. Det finns Hoffmanramar – både spikade och trådade LN och HLS och även en del HLS med vax i. Det finns slunga, kläckskåp, LN sarger mm mm. Allt material är helt nytt, inköpt från LPs Biodling. Kontakta Gert om du behöver komplettera: Tel 070 580 07 11 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hälsning från Moshi Mamba i Tanzania
I höstas hade vi besök av Kerstin Kiltoft som berättade om sitt biodlarprojekt Moshi Mamba på Kilimanjaros sluttning i Tanzania. Föreningen och flera medlemmar donerade pengar till bikupor eftersom vi blev så inspirerade av Kerstins berättelse.
Häromdagen kom ett nyhetsbrev från Kerstin där hon berättar om läget just nu för biodlingen och vad hon uträttat vid sitt senaste besök i Tanzania. Läs nyhetsbrevet på nästa och följande sidor.
Vi ses på Eggeby under lite andra former än vad vi är vana vid! Välkommen!
Många hälsningar
Styrelsen för Sundbybergs & Spångaortens Biodlareförening / Maj Östberg Rundquist