Hej,
Så här ser årets program ut (hittills):
6 ma,j Veckoträffarna på Eggeby börjar se info på första sidan.
23 september, Ljugarbänken
30 september, Bihusesyn
28 oktober ,Honungsbedömning
25 november, Årsmöte

Nyhetsbrev juli 2020
Hej,
Snart är det höst och dags att invintra bina – så trist det låter att sommaren snart är till ända. Men, det gäller ju bara för bina – vi människor kan förhoppningsvis få njuta av ytterligare sommarväder.
Bifor
Vår medlem Olle Svensson kommer även i år att erbjuda Bifor till föreningens medlemmar. Priset är 189 kr/hink.
Om du vill köpa Bifor av Olle så vill Olle ha din beställning via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
senast den 10 augusti.
Svenska Bin
Svenska Bin, där vår förening är medlem, har ett samarbete med Coop. Flera Coop-butiker har bin i anslutning till sina butiker och nu är det en butik som ligger inom vårt område som också vill ha bin. Det är Coop på Englundavägen 4 i Sundbyberg (där också Coops huvudkontor finns) som vill ha en kupa.
Kontakta Lotta Fabricius Kristiansen, e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du är intresserad av att bli värd för en Coop-kupa. Du kan också läsa mer om vad det innebär på Svenska Bins hemsida:
https://svenskabin.se/bevara-surret/coopkupor/
https://svenskabin.se/bevara-surret/coopguide/
Corona/Covid-19
Vi får inte glömma att det fortfarande pågår en pandemi. Därför är det viktigt att vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer när vi träffas på våra medlemsmöten:
1. Vi håller avståndet till varandra.
2. Vi är utomhus.
3. Alla tar med egna skyddskläder och -handskar.
4. Den som känner sig krasslig stannar hemma
5. Vi träffas när det är vackert väder – torrt, varmt och skönt. Medlem som undrar om vädret är tillräckligt vackert får SMSa till Maj 070 854 05 18 för att kolla.
Många hälsningar
Styrelsen för Sundbybergs & Spångaortens Biodlareförening / Maj Östberg Rundquist

 

Ny ”pop-up”-butik hos Gert
Vår medlem Gert Jansson, Biman, har en ny ”pop-up”-butik i Viksjö där han säljer en del bimaterial. Det finns Hoffmanramar – både spikade och trådade LN och HLS och även en del HLS med vax i. Det finns slunga, kläckskåp, LN sarger mm mm. Allt material är helt nytt, inköpt från LPs Biodling. Kontakta Gert om du behöver komplettera: Tel 070 580 07 11 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Hälsning från Moshi Mamba i Tanzania
I höstas hade vi besök av Kerstin Kiltoft som berättade om sitt biodlarprojekt Moshi Mamba på Kilimanjaros sluttning i Tanzania. Föreningen och flera medlemmar donerade pengar till bikupor eftersom vi blev så inspirerade av Kerstins berättelse.
Häromdagen kom ett nyhetsbrev från Kerstin där hon berättar om läget just nu för biodlingen och vad hon uträttat vid sitt senaste besök i Tanzania. Läs nyhetsbrevet på nästa och följande sidor.
Vi ses på Eggeby under lite andra former än vad vi är vana vid! Välkommen!
Många hälsningar
Styrelsen för Sundbybergs & Spångaortens Biodlareförening / Maj Östberg Rundquist